Web Analytics Made Easy - Statcounter

معترضان در هنگ‌کنگ علیه لایحه "استرداد مظنونان" به چین تظاهرات کردند. اعتراضی که بسیاری آن را بزرگترین مخالفت مردم با دولت دانسته و تعداد شرکت‌کنندگان را بیش از 2 میلیون نفر عنوان می‌کنند.

به گزارش عصر ایران به نقل از بی‌بی‌سی، پلیس تعداد معترضان را بیش از 338 هزار نفر در روز یکشنبه عنوان کرد. با این وجود  گستردگی این اعتراض روی زمین به گونه‌ای دیگر به نمایش درآمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تظاهرات درحالی برگزار می‌شود که دولت هنگ‌کنگ روز شنبه (۱۵ ژوئن/۲۵ خرداد) اعلام کرد لایحه استرداد مظنونان به چین را به حال تعلیق درآورده است. با این وجود صحبتی از لغو این تظاهرات به میان نیامده است.

تظاهرات یکشنبه عمدتا در آرامش برگزار شد و گزارش می شود که ماموران پلیس عقب ایستادند تا جمعیت بزرگ معترضان از خیابان های شهر عبور کنند.

طبق لایحه استرداد، مظنونان برای محاکمه باید به چین فرستاده ‌شوند. معترضان نگران این موضوع هستند که چین با این لایحه، مخالفان سیاسی خود را هدف قرار دهد.

مسیر تظاهرات معترضان هنک کنگ، شماره‌های تصویر مناطق و خیاباهای شلوغ را  نشان می‌دهد

 

 

 

در صورتی که این تخمین تایید شود بزرگترین تظاهرات در تاریخ هنگ کنگ است. پلیس شمار شرکت کنندگان را ۳۳۸ هزار نفر در نقطه اوج آن رقم زده است. اعتراض مردم هنگ‌کنگ از هفته گذشته آغاز شده است و کری لم، رئیس اجرایی هنگ کنگ بیش از دیگران مورد انتقاد معترضان قرار دارد. معرضان چراغ‌های تلفن همراه خود را برای احترام به یکی از کشته شدگان شب قبل در جریان اعتراضات روشن کردند. او در حین نصب پرچم روی یک ساختمان بلند سقوط کرد و کشته شد. برخلاف جنبش "چتری" سال 2014، معترضان رهبر مشخصی ندارند. هزاران هنگ‌کنگی دومین یکشنبه متوالی خود را در تظاهرات سپری کردند. مردم و معترضان با گل از کشته شدگان خود در اعتراضات یاد کردند. کشته شدگان "جنگجو"، "قهرمان" و "شهید" نام گرفتند. بسیاری از معترضان لباس‌هایی به رنگ مشکی به تن داشتند. معترضان با شعارهایی خواستار استعفای کری لم ( رئیس اجرایی دولت) شدند.

 

 

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: لایحه استرداد هنگ کنگ اعتراض

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۰۸۸۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان پاریسی هم به جمع معترضان علیه اسرائیل اضافه شدند

بعد از گسترده شدن دامنه اعتراضات دانشجویی در دانشگاه‌های سراسر آمریکا علیه جنایات اسرائیل در فلسطین، حالا این مساله به خارج از ایالات متحده و دانشگاه‌های اروپایی هم رسیده است.

به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، از روز پنجشنبه ده‌ها دانشجوی دانشگاه معتبر ساینس پرو در پاریس، با برگزاری تجمع اعتراض خود نسبت به جنگ اسرائیل در نوار غزه را ابراز داشتند. آنها با بستن ورودی‌های این دانشگاه، خواستار محکومیت اقدامات اسرائیل در نوار غزه از سوی مسئولان دانشگاه شدند.

دانشجویان با سردادن شعارهایی در حمایت از فلسطینی‌ها، پرچم‌های فلسطین را در پنجره‌ها و بالای ورودی ساختمان به نمایش گذاشتند. چندین نفر از این دانشجویان نیز برای ابراز همبستگی با مردم فلسطین، روسری سیاه و سفید کفیه را بر سر داشتند. کمیته فلسطین در دانشگاه ساینس پرو، سازمان‌دهی این تظاهرات و اقدامات اعتراضی را بر عهده داشت. گفته می‌شود دانشجویان معترض نزدیک به ۱۰ چادر در اطراف این دانشگاه بر پا کرده‌اند.

هشام، دانشجوی ۲۲ ساله مقطع کارشناسی ارشد رشته مطالعات حقوق بشر در دانشگاه ساینس پرو، در این باره گفت: «وقتی می‌بینیم در دانشگاه‌های مختلف ایالات متحده چه اتفاقی می‌افتد، واقعا امیدواریم که اینجا در فرانسه هم شاهد چنین اتفاقاتی باشیم. دنیای آکادمیک باید به نقش خود در این زمینه به خوبی عمل کند».  زوئی ۲۰ ساله، دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت دولتی این دانشگاه نیز گفت: « ما امیدواریم که این اعتراضات به همه دانشگاه‌ها و فراتر از آن گسترش یابد. ما تا پایان نسل کشی در غزه تسلیم نخواهیم شد».

در همین حال، کمیته برگزار کننده این اعتراضات پنجشنبه شب با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که با ورود نیروهای امنیتی و پلیس، فعالان دانشجویی به بیرون از محوطه دانشگاه برده شدند. گفته می‌شود حدود ۱۰۰ افسر پلیس نیز در خارج از محوطه منتظر دانشجویان معترض بودند. بنا به اعلام این گروه، مدیریت ساینس پرو سرسختانه از شرکت در گفتگوی واقعی امتناع می‌کند.

در این میان، اتحادیه دانشجویان این دانشگاه اعلام کرد که تصمیم مقامات دانشگاه برای فراخوانی پلیس، اقدامی تکان‌دهنده و عمیقا نگران کننده بوده و نشان دهنده‌ی چرخش اقتدارگرایانه مسئولان دانشگاه به حساب می‌آید. اینس فونتنل، یکی از اعضای اتحادیه دانشجویی، در این باره گفت: مدیریت دانشگاه با تصمیم به اعزام پلیس، از خط قرمز عبور کرده است. حالا نوبت مدیران است که باید برای بازگرداندن فضای اعتماد گام بردارند. با این حال،  الونور اشمیت، سخنگوی این اتحادیه گفت که دانشجویان با وجود سرکوب از سوی نیروهای پلیس، به حرکت اعتراضی خود ادامه خواهند داد. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • آغاز اعتراضات سراسری در جهان؛ معترضان در ژاپن به میدان آمدند (فیلم)
  • شمار کودکان جان باخته در غزه،بیشتر از تمام جنگ‌های ۴ سال اخیر است
  • تظاهرات گسترده ضد نتانیاهو در تل آویو
  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • سیل انتقاد‌ها به رئیس دانشگاه کلمبیا به‌دلیل سرکوب معترضان
  • دموکراسی علیه آزادی
  • اعتراضات به جنگ علیه غزه از دانشگاه های آمریکا به فرانسه و آلمان رسید
  • دانشجویان آمریکایی در حمایت از فلسطین کوتاه نمی‌آیند
  • تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست مقابل خانه گانتس و نتانیاهو
  • دانشجویان پاریسی هم به جمع معترضان علیه اسرائیل اضافه شدند