Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ در میان ابهام مردم و سکوت مسئولان درباره جزئیات و آمار کشته‌شدگان اعتراضات آبان‌ماه ۹۸، رسانه‌های خارجی و عفو بین الملل آمار‌های متفاوتی از کشته‌شدگان اعتراضات در ایران منتشر کردند. خبرگزاری رویترز در خبر خود از آمار ۱۵۰۰ کشته رونمایی کرد که البته با تکذیب مسئولان داخلی کشور مواجه شد.

از سوی دیگر، با محدودیت رسانه‌های داخلی، رسانه‌های خارجی به عنوان مرجع مردم برای دسترسی به اخبار قرار گرفته است به عقیده بسیاری از کارشناسان، عدم انتشار آمار جان باختگان اعتراضات آبان، جز بی اعتمادی و عمیق‌تر کردن شکاف میان حاکمیت و مردم سود دیگری ندارد و مسئولان به جای تکذیب آمار منتشره، به صورت مستقل آماری از تعداد کشته‌ها اعلام کند و مسئولیت آن را هم بپذیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جواد روح روزنامه‌نگار می‌گوید شکاف و بی‌اعتمادی که میان مردم و ساختار سیاسی و رسانه‌ها و منابع رسمی ایجاد شده، با تکذیب و توجیه حل نمی‌شود و عدم انتشار آمار هیچ توجیه‌ای ندارد.

محمدجواد روح روزنامه‌نگار و فعال سیاسی به رویداد۲۴ می‌گوید: سکوت و انفعال امروز رسانه‌های داخلی در قبال رخداد مهمی، چون اعتراضات آبان‌ماه، نتیجه رفتار و اقدامات گذشته و محصول محدودیت‌های ۲۰ سال گذشته است.

سردبیر هفته‌نامه صدا توضیح داد: توقیف فله‌ای مطبوعات که در سال ۱۳۷۹ صورت گرفت نقطه آغاز روندی بود که نتایج آن را امروز می‌بینیم. توقیف مطبوعات و فیلترینگ سایت‌های خبری مستقل در دو دهه گذشته، به‌تدریج هم جایگاه رسانه‌ها و روزنامه‌ها و هم جایگاه خبرنگاران و روزنامه‌نگاران را از بین برد و خواسته یا ناخواسته باعث خروج بسیاری از روزنامه‌نگاران توانمند کشورمان به خارج از کشور شد. از سوی دیگر با فیلتر کردن توییتر، تلگرام و بدتر از آن قطع کردن اینترنت، به شکل جدی‌تری مرجعیت رسانه‌های داخلی را از بین بردند و حتی شهروند-خبرنگاران نیز به آن معنا نتوانستند در حوادث اخیر گزارش‌های مستقلی را منتشر کنند.

در فضای تیره و تار و بدون اطلاعات قرار داریم

روح ادامه داد: در فضای تیره‌وتار و بدون اطلاعاتی که اکنون در آن قرار داریم، شرایط به مانند آب گل‌آلودی است که هرکسی از آن ماهی مطلوب خود را می‌گیرد. در این شرایط امکان دارد هر فرد یا رسانه‌ای آماری از تعداد کشته‌شدگان را منتشر کند که بازهم نمی‌توان ایرادی به آن گرفت. چنانکه اخیرا خبرگزاری رویترز آماری از کشته‌شدگان حوادث آبان‌ماه را اعلام کرد، حالا ما هرچقدر هم بگوییم این خبرگزاری یک رسانه صهیونیستی، آمریکایی و... است و تلاش کنیم تا سابقه و اعتبار آن را زیر سوال ببریم؛ بازهم چهره آن مخدوش نمی‌شود و اعتبار و سابقه آن زیر سوال نمی‌رود. حتی اگر این خبر و آمار آن تکذیب شود و نظام خبر‌های جدیدتری را منتشر کند، تاثیر و قدرتی که خبر اول داشته به‌هیچ‌عنوان قابل‌انکار نیست.

این فعال سیاسی با بیان اینکه «مسئله این نیست که رسانه‌های خارجی چه اقدام و واکنشی نشان می‌دهد، مسئله این است که ما در درون کشور چه رفتاری از خود نشان می‌دهیم»، تصریح کرد: ما از مرجعیت رسانه‌ای در داخل کشور که پس از دوم‌خرداد بوجود آمده بود؛ اکنون به جایی رسیده‌ایم که مردم خبر‌ها را از رسانه‌های غیر از رسانه‌های داخلی دنبال می‌کنند و کمترین اعتمادی هم به صداوسیما و رسانه‌های داخلی ندارند.

بی اعتمادی مردم به صدا و سیما و مسئولان بیش از پیش شده است

او ادامه داد: نه‌تنها صداوسیما و رسانه‌ها، بلکه مسئولان نیز در حوادث آبان همانند سایر مسائل دیگر سکوت کردند و باعث شدند تا بی‌اعتمادی مردم به آن‌ها بیش از پیش شود. واقعا مشخص نیست که چرا مسئولان مسئله به این واضحی و شفافی را متوجه نشدند و صرفا به اتهام زدن و زیرسوال بردن رسانه‌ها بسنده کردند.

روح در ادامه تصریح کرد: اینکه مسئولان نسبت به اعلام آمار تعداد کشته‌شدگان به سکوت و تکذیب خبر‌ها بسنده می‌کنند؛ تبعاتی جز بی‌اعتمادی برای جامعه و مردم به همراه ندارد. این یک موضع انفعالی است و حتی اگر منابع رسمی امروز بیایند و آمار بیشتری درباره کشته‌شدگان نسبت به آمار رویترز را اعلام کنند؛ باز هم از این موقعیت انفعال خارج نخواهند شد.

عدم انتشار آمار جان باختگان اعتراضات آبان ماه هیچ توجیهی ندارد

این روزنامه‌نگار تصریح کرد: شکاف و بی‌اعتمادی که میان مردم و ساختار سیاسی و رسانه‌ها و منابع رسمی ایجاد شده، با تکذیب و توجیه حل نمی‌شود.

روح با بیان اینکه «عدم انتشار آمار جان باختگان اعتراضات آبان‌ماه با هیچ منطقی همخوانی ندارد»، تصریح کرد: واقعا نمی‌دانم هدفی که از این رویکرد داشته‌اند، چیست؛ اما باید بدانند که این تصمیم و این سکوت و تکذیب هیچ توجیهی ندارد و نفعی هم از آن، نخواهند برد.

لینک کوتاه: www.rouydad24.ir/000pnw خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 محمد جواد روح اعتراضات آبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۹۶۰۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی

 حمید مولانا، استاد بین‌الملل علوم ارتباطات که روز دوشنبه سوم اردیبهشت سال 1403 در جمع مدیران و برنامه‌سازان سازمان صداوسیما در نشست اندیشه‌ورزی شورای فرهنگی رسانه ملی حضور یافته بود، نظام رسانه‌ای سازمان صداوسیما را امتی و جهانی دانست و گفت: در روزگار کنونی می‌توان دو نظام رسانه‌ای را برای رادیووتلویزیون‌های جهان ترسیم کرد. اولین نظام رسانه‌ای که بسیار هم در دنیا فراگیر است، نظام دولتی و حکومتی است که تلاش می‌کند خدمات مختلفی را به جامعه ارائه دهد و بنگاه خبری برای نظام خودش باشد. شبکه‌های بی‌بی‌سی انگلستان، ان. اچ. کی. ژاپن و سی. بی. اس کانادا از مدعیان این نظام رسانه‌ای‌اند.

وی افزود: نمونه دوم نظام رسانه‌ای که کاملاً خصوصی و بازرگانی است، رسانه‌های آمریکایی‌اند که هدف اولیه‌شان تنها اطلاع‌رسانی نیست، بلکه ماهیت بازرگانی دارند.

مولانا نظام رسانه‌ای ایران را نظامی متفاوت از دیگر رسانه‌های جهان دانست و گفت: روند شکل‌گیری سازمان صداوسیما مفهومی‌برخاسته از نظام امتی است که تنوع اجتماعی و سیاسی را در دل خود دارد و به‌لحاظ نظری نیز با دیگر نظام‌ها متفاوت است؛ چراکه نه مبتنی بر خصوصی و بازرگانی است و نه بر پایه نظام دولتی و خدماتی شکل گرفته است.

این استاد رشته علوم ارتباطات دانشگاه آمریکن واشنگتن آمریکا تصریح کرد: آنچه این نظام را از نظام‌های رسانه‌ای دنیا متمایز می‌کند، دو عنصر استقلال فکری و اصالت رسانه است. رسانه ملی باید با عدم وابستگی به جریان خاص به ویژگی امتی خود که برخاسته از مردم است، توجه کند و در کنار آن در تولیداتش خلاقیت داشته باشد؛ چراکه نماینده طبقه وسیعی از جامعه متکثر ایران است.

وی افزود: این روند تغییرناپذیر است، به این معنی که یک نظام رسانه‌ای نمی‌تواند در میانه راه تغییر هویت دهد؛ کمااینکه هیچ‌گاه رسانه بی. بی. سی. تغییر دیدگاه نداده و مسیر نظام رسانه‌ای‌اش را تغییر نمی‌دهد.

مولانا در خصوص نظام رسانه‌ای صداوسیمای ایران اظهار کرد: این نظام رسانه‌ای ریشه در اندیشه اسلامی دارد و مبتنی بر قانون اساسی، وصیت‌نامه امام (ره) و فرهنگ ایرانی است و جلوه آن را در انعکاس حضور مردم در رسانه می‌بینیم. این رسانه بر حضور فعال مردم و لایه‌های مختلف اجتماع استوار است و بیشتر حول محور مخاطب گستره داخلی برنامه‌سازی می‌کند. این استاد دانشگاه گفت: در رسانه امتی باید پیشرفت‌های کشور دیده شود؛ چراکه مردم می‌خواهند روند روبه‌رشد کشورشان را مشاهده کنند.

مولانا با اشاره به لزوم مشروعیت افرادی که در تولیدات رسانه‌ای سهیم‌اند، اظهار کرد: این مشروعیت برخاسته از مشروعیت حرفه‌ای، علمی و تجربی است که صاحبان رسانه را قدرتمند می‌کند و به نظام‌های رسانه‌ای اعتبار و قدرت می‌بخشد. به‌گفته این کارشناس رسانه، رسانه ملی باید همسو با رسانه‌های مردمی‌باشد و در مسیر بهتر شدن نماینده همه گروه‌های جامعه باشد، چراکه بنیان این رسانه بر امت نهاده شده است.

مولانا بر اهمیت پژوهش‌های بنیادی در رسانه تأکید کرد و گفت: بخش مهمی از کارکرد و بقای رسانه مبتنی بر پژوهش‌های علمی و رسانه‌ای است که باید در کنار پژوهش‌های معمول رسانه ملی انجام شود. این پژوهش‌ها بازوی عملیاتی رسانه‌ها در سطح ملی و بین‌المللی خواهند بود.

مؤلف کتاب ارتباطات جهانی درحال گذار در پایان، درخصوص تهیه آرشیو تاریخی و اجتماعی به‌عنوان آرشیو ملی بیان کرد: رسانه ملی در کنار آرشیو صوتی و تصویری‌ای که از محتوا‌های تولیداتش دارد، باید با اهتمام برای گردآوری منابع مختلف رسانه‌ای، مرجعی برای رسانه‌های داخلی و بین‌المللی باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • رویکرد امتی و جهانی رسانه ملی
  • وجدان بیدار در جامعه بیمار
  • شکایت پرسپولیس از دو پرسپولیسی | تبعات اقدام علیه درویش
  • باقری: عملیات وعده صادق انگیزه دانشجویان آمریکا علیه صهیونیست‌ها را افزایش داد
  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره « تیک تاک » کشته شد
  • سلبریتی عراقی تیک‌تاک به ضرب گلوله کشته شد | عکس
  • ام فهد، زن مشهور عراقی کیست و چرا کشته شد؟
  • باید از غول‌های رسانه جلوتر باشیم
  • امام جمعه اهواز به مسئولان: تنها تا مهر و آبان ماه جاری برای کار کردن وقت دارید
  • عملیات وعده صادق هیمنه پوشالی اسرائیل را از بین برد/ معلم تراز انقلاب اسلامی محور تحول است